Usein kysytyt kysymykset

Ota minuun yhteys sivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla ja sovitaan ilmainen tutustumistunti, jossa voimme käydä läpi toiveesi musiikin harrastamisen suhteen.

Kyllä! Musiikin soittaminen on hyvin kivaa! Musiikki luo elämään sisältöä ja on loistava itseilmaisun väline, jonka avulla voimme välittää ja käsitellä tunteitamme. On mahtavaa nähdä taitojensa kehittyvän ja soittaa lempikappaleitaan, varsinkin toisten soittajien kanssa. Harjoitteleminen kasvattaa sinnikkyyttä ja kykyä tehdä työtä onnistumisen eteen. Musiikin harrastaminen kehittää etenkin lasten tunne-elämää, kuulo- ja motorisia alueita, kielellisiä taitoja ja tarkkaavaisuutta.

Soittamisessa kehittyminen on nopeampaa opettajan avulla. Opettaja antaa palautetta oppilaan soitosta, korjaa virheelliset soittoasennot, neuvoo kuinka vaikeat osuudet tulisi soittaa ja miten saada soitto kuulostamaan paremmalta. Opettaja löytää myös oppilaan tasoon ja toiveisiin sopivaa soitettavaa.

Tunnit pyritään pitämään mahdollisimman turvallisina. Käytämme opetuksessa maskeja ja pesemme kädet ennen tunnin alkua. Tunneille ei saa tulla oireisena.

Soittamisessa aloitetaan perusteista, jotka eivät ole vaikeita oppia. Etenemme askel kerrallaan taitojen kehittyessä, jolloin mikään yksittäinen asia ei tunnu mahdottomalta.

Soittamiseen tarvitset hyvän soittimen, innostusta ja pitkäjänteisyyttä harjoitella!

Pianistit tarvitsevat vähintään 61-koskettimisen syntikan, mutta mieluummin täyspitkän sähköpianon (88 kosketinta) tai parhaimmillaan akustisen pianon. Pedaali on olennainen osa pianon soundia, mutta ei ole pakollinen soittoharrastuksen alkuvaiheessa.

Kitaristit ja basistit tarvitsevat soittajan kokoon sopivan soittimen. Sähkökitara ja -basso kaipaavat kaverikseen vahvistimen ja instrumenttipiuhan, vaikka vauhtiin pääsee toki ilmankin. Nuottiteline helpottaa soittomateriaalin lukemista.

Aseta kotona soitin niin, että pystyt helposti aloittamaan soittamisen. Muista hyvä soittoasento ja pidä tauko jos kädet väsyvät!

Soittotaidon kehittäminen vaatii säännöllistä harjoittelua. Jo 15 minuuttia soittamista päivässä vie taitoja eteenpäin. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole harjoitella vain harjoittelun takia, vaan oppia soittamaan kiinnostavaa musiikkia ja saada soittamisesta ilon ja onnistumisen tunteita.

Vaikeatkin osuudet helpottuvat oikeanlaisella harjoittelulla. Soita välillä kappaleita, joita osaat jo ja soita mahdollisuuksien myös mukaan muiden ihmisten kanssa.

Musiikin soittaminen on seikkailu, jonka aikana opimme jatkuvasti uutta. Kuuntele aktiivisesti musiikkia ja yritä löytää kiinnostavia kappaleita, joita haluaisit oppia ja kerro toiveistasi opettajalle.

Et ole! Soittotunneilla käymisen voi aloittaa, kun oppilas on riittävän kypsä seuraamaan ja toimimaan opettajan ohjeiden mukaan. Yläikärajaa soitolle ei ole.

Nuorimmilla oppilailla vanhemman on hyvä olla tunnilla mukana, kuunnella ja kirjoittaa ylös opettajan ohjeita ja auttaa lasta harjoittelussa kotona.

Tutustumistunti on ilmainen! Opetuksen hinta on 30 € / 30min tai 40 € / 45min. Klo 16 jälkeen alkavilla pianotunneilla soitamme sähköpianoa, jolloin opetuskerta on 2 € edullisempi. Hinnat sisältävät alvin 24 %.

Voit myös hyödyntää Smartum, Eazybreak ja ePassi -kulttuurisaldoa henkilökohtaisiin soittotunteihisi.

Laskutan sähköpostitse kerran kuukaudessa tai 3-4 soittotunnin välein, jos soittotunteja on harvemmin kuin kerran viikossa.

Tunnin peruutuksesta tai siirtämisestä tulee ilmoittaa heti kun mahdollista, viimeistään kuitenkin edeltävänä päivänä klo 18 (ellei kyseessä ole akuutti sairastapaus). Tätä myöhemmistä tai ilmoittamattomista poissaoloista veloitetaan 75 % tunnin hinnasta, sillä en enää pysty sopimaan peruutuksen tilalle uutta soittotuntia.
Pianotunnit Kuopiossa