Usein kysytyt kysymykset
Ota minuun yhteys sivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla ja sovitaan tutustumistunti, jossa voimme käydä läpi toiveesi musiikin harrastamisen suhteen.
Kyllä! Musiikin soittaminen on hyvin kivaa! Musiikki luo elämään sisältöä ja on loistava itseilmaisun väline, jonka avulla voimme välittää ja käsitellä tunteitamme. On mahtavaa nähdä taitojensa kehittyvän ja soittaa lempikappaleitaan, varsinkin toisten soittajien kanssa. Harjoitteleminen kasvattaa sinnikkyyttä ja kykyä tehdä työtä onnistumisen eteen. Musiikin harrastaminen kehittää etenkin lasten tunne-elämää, kuulo- ja motorisia alueita, kielellisiä taitoja ja tarkkaavaisuutta.
Soittamisessa kehittyminen on nopeampaa opettajan avulla. Opettaja antaa palautetta oppilaan soitosta, korjaa virheelliset soittoasennot, neuvoo kuinka vaikeat osuudet tulisi soittaa ja miten saada soitto kuulostamaan paremmalta. Säännöllinen tunneilla käyminen antaa soittoharrastukselle rakennetta. Opettaja löytää myös oppilaan tasoon ja toiveisiin sopivaa soitettavaa.
Soittamisessa aloitetaan perusteista, jotka eivät ole vaikeita oppia. Etenemme askel kerrallaan taitojen kehittyessä, jolloin mikään yksittäinen asia ei tunnu mahdottomalta.
Soittamiseen tarvitset hyvän soittimen, innostusta ja pitkäjänteisyyttä harjoitella!
Pianistit tarvitsevat vähintään 61-koskettimisen syntikan, mutta mieluummin täyspitkän sähköpianon (88 kosketinta) tai parhaimmillaan akustisen pianon. Pedaali on olennainen osa pianon soundia, mutta ei ole pakollinen soittoharrastuksen alkuvaiheessa.
Kitaristit ja basistit tarvitsevat soittajan kokoon sopivan soittimen. Sähkökitara ja -basso kaipaavat kaverikseen vahvistimen ja instrumenttipiuhan, vaikka vauhtiin pääsee toki ilmankin. Rumpalit tarvitsevat (sähkö)rumpusetin ja rumpukapulat. Nuottiteline helpottaa soittomateriaalin lukemista.
Aseta kotona soitin niin, että pystyt helposti aloittamaan soittamisen. Muista hyvä soittoasento ja pidä tauko jos kädet väsyvät!
Soittotaidon kehittäminen vaatii säännöllistä harjoittelua. Jo 15 minuuttia soittamista päivässä vie taitoja eteenpäin. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole harjoitella vain harjoittelun takia, vaan oppia soittamaan kiinnostavaa musiikkia ja saada soittamisesta ilon ja onnistumisen tunteita.
Vaikeatkin osuudet helpottuvat oikeanlaisella harjoittelulla. Soita välillä kappaleita, joita osaat jo ja soita mahdollisuuksien myös mukaan muiden ihmisten kanssa.
Musiikin soittaminen on seikkailu, jonka aikana opimme jatkuvasti uutta. Kuuntele aktiivisesti musiikkia ja yritä löytää kiinnostavia kappaleita, joita haluaisit oppia ja kerro toiveistasi opettajalle.
Soittotunneilla käymisen voi aloittaa, kun oppilas on riittävän kypsä toimimaan opettajan ohjeiden mukaan soittotunneilla ja kotona harjoitellessa, yleensä noin kahdeksanvuotiaana. Yläikärajaa soitolle ei ole.
Nuorimmilla oppilailla vanhemman on hyvä olla tunnilla mukana, kuunnella ja kirjoittaa ylös opettajan ohjeita ja auttaa lasta harjoittelussa kotona.
Yksittäisten soittotuntien hinta on 40 € / 30min tai 50 € / 45min. Tutustumistunti on puoleen hintaan! Viikottaiseen opetukseen voit kysyä tasaista kuukausimaksua, joko on noin 10 % edullisempi. Hinnat sisältävät ALV 25,5 %.
Voit maksaa soittotunnit tilisiirrolla tai MobilePaylla. Voit myös hyödyntää Smartum ja ePassi -kulttuurisaldoa henkilökohtaisiin soittotunteihisi. Kysy myös soittotuntipakettia läheisellesi lahjaksi! Kulttuurisaldolla maksettuihin tunteihin ja lahjapaketteihin ei sisälly alennusta tutustumiskertaan.